Hoppa till innehåll

Valöträffen


Valöträffen – när juni möter juli 

Varje år sedan 2000 arrangerar vi en öppen paddlarträff på vår uthamn Valö i Göteborgs södra skärgård. Träffen ligger normalt helgen närmast månadsskiftet juni–juli, det vill säga »när juni möter juli«. 2025 är den framflyttad en helg för att inte krocka med annat kajakarrangemang i västsverige. För exakt datum och information om årets träff se vår kalender

Alla paddlare är välkomna! Ingen föranmälan, ingen avgift, anländ och lämna när du vill.

Det finns inget fast program, men det brukar bli trevligt med bra väder, en paddeltur till Tistlarna (med mycket säl) och grillkväll på lördagen.

Många paddlar ut redan på fredag kväll, vilket är lämpligt om man vill vara med på en dagstur ut till Tistlarna på lördagen.

På lördagskvällen brukar det bli allmän grillning och mysig uppesittarkväll.

Ta med egen mat och dricksvatten (för matlagning finns brunnsvatten, som visserligen går att dricka men kan bli ont om ifall vi blir många). Grill och kol finns. Det finns lite över 20 sängplatser inomhus men det kan vara mer än dubbelt så många som kommer, så ta gärna med ett tält också; just denna helg är nämligen tältning tillåten, men endast i direkt närhet till husen på fyrsidan; antingen på klipporna eller kring och på ängen (hela ön ingår i Vrångöarkipelagens naturreservat). Det finns lite solpanel-el för laddning av mobiler.

Ett år ordnades en guidad botanisk vandring på ön – Mycket omtyckt!
Lördag kväll och grillen går för fullt.

» Här är det! (Google Maps länk)

Välkommen!